Londen City Airport

london-city-airport-terminal

London City Airport (IATA code: LCY) is de dichtstbijzijnde luchthaven naar het centrum van Londen. Vanaf dit vliegveld is het meest eenvoudig om in het centrum van Londen te komen vanwege zijn ligging. Het ligt op 9,5 km ten oosten van het centrum van Londen.

Met slechts 1 enkele start- en landingsbaan behandelt het korteafstandsvluchten met de nadruk op zakenreizen naar Europa en gespecialiseerde vluchten naar New York. Luchtvaartmaatschappijen die op dit moment vliegen van Londen City Airport zijn: British Airways, Alitalia, Blue Islands, CityJet, KLM, Lufthansa, Luxair, Sky Work en Swiss International Airlines.

Door zijn grootte (juist dat City Airport zo klein is), kunnen aankomst- en vertrektijden door Londen City Airport veel sneller en gemakkelijker dan de grotere luchthavens van Londen.

Vanaf de luchthaven kan je met de taxi, bus of DLR (Docklands Light Railway). Bij de enkele terminal die de luchthaven heeft zijn winkels, restaurants en cafés, informatie en taxi bureaus, een wisselkantoor en een bagagedepot faciliteit.

De aankomsten komen beginnen bij de eerste verdieping en je gaat vervolgens naar de begane grond voor de terminal. Nadat ke het vliegtuig uitstapt zal je door de paspoortcontrole, bagage reclaim en de douane heen gaan.

Aankomsttijden Londen City Airport

London City Airport vertrekhal is te vinden op de eerste verdieping van de terminal. Alle passagiers moeten door de veiligheidscontrole voordat je bij de winkels, bars en cafés komt. Het vertrek is klein, maar heeft een ruime keuze aan verkooppunten. Er is gratis WiFi en er zijn veel comfortabele stoelen.

Vertrektijden Londen City Airport

Reizen naar Londen vanaf London City Airport

Als je eenmaal bent aangekomen en wilt doorreizen naar het centrum zijn er een aantal opties tot je beschikking:

DLR
London City Airport is goed verbonden met het DLR-netwerk. De luchthaven heeft een eigen halte op de Docklands Light Railway (DLR), die je naar stations zoals Canning Town, Stratford en Bank brengt. Voor meer informatie bezoek de Transport for London (TfL) website.

Als je naar Londen gaat voor meer dan een dag, is het de moeite waard om een Visitor Oyster Card vooraf te boeken. The Visitor Oyster Card wordt thuis geleverd. Dit betekent dat je direct de DLR in kunt stappen. Als je een Visitor Oyster Card niet hebt, maar nog steeds van plan om rond te reizen in Londen voor meer dan een dag, kan je een Oyster card bij het station bij de luchthaven kopen. Verlaat de luchthaven en volg de borden naar de DLR. Neem de DLR naar Londen City Airport. Diensten rijden elke acht tot 15 minuten. Tarieven op de DLR zijn dezelfde als die op de metro.

De DLR is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  Er zijn liften, roltrappen en / of hellingbanen op elk perron van het DLR en alle platformen zijn ter hoogte van de treinen. De metrostations zijn echter niet altijd voorzien van liften etc.

Bus
Lokale buslijnen die bij de luchthaven komen zijn de 473 (Stratford, Silvertown, North Woolwich en Prince Regent DLR-station) en de 474 (Canning Town, North Woolwich en East Beckton via Silvertown). Standard bustarieven zijn het. Oyster en Travelcard zijn hiervoor ook te gebruiken.

Auto
Er staan meestal taxi’s klaar bij London City Airport. De kosten worden gemeten met de meter en weergegeven in de cabine. Gebruik alleen een gerenommeerde mini-cabine en nooit een ongecertificeerde chauffeur. Er zijn een aantal particuliere chauffeursdiensten in Londen dat je kunnen ophalen.

Ben je zelf met de auto of huur je een auto? Je kan informatie over parkeren in Londen vinden op de website NCP (National Car Parks).

Parkeren op London City Airport
Parkeren kan ook bij het vliegveld met vastgestelde tarieven op £ 45 per 24 uur in de long-stay-faciliteit. Dit tarief kan minder worden als je vooraf online reserveert. Hierdoor kan het bijvoorbeeld met vier dagen voor £ 27,50 per dag. Het kan oplopen tot een korting van 50% op boekingen van negen dagen of meer. Het meest verre parkeerlocatie ligt op ongeveer 7 minuten lopen van de terminal.

Concierge Services
Diamond Air biedt een op maat gemaakte “Meet and Assist” dienst direct vanaf het vliegveld naar je huis, hotel of kantoor.

Video landing op vliegveld City Airport

Nieuws
  • April 2020: Vliegveld London City Airport zal niet meer open zijn voor commerciële vluchten. Wel zullen er mensen aan het werk blijven om eventueel militaire- of reddingsvluchten zijn.
  • Januari 2020: London City Airport is een belangrijke bestemming om naar toe te vliegen voor de zakenreiziger vanaf Antwerpen. Air Antwerp vliegt zo’n 50.000 mensen per jaar waarbij de partner KLM een belangrijke bondgenoot is. De route wordt 16 keer gevlogen met een Fokker 50 dat 50 plaatsen biedt. Iedere dag zijn er zo’n 2 a 3 retourvluchten van Air Antwerp vanuit Antwerpen.