Londen Heathrow Airport

london heathrow airport terminal

Gelegen op 32 km ten westen van Londen, London Heathrow Airport (IATA-code = LHR) is een van de drukste en meest geavanceerde luchthavens ter wereld. Met 190.000 passagiers per dag die aankomen en vertrekken, verwerkt Heathrow meer internationale passagiers dan welke andere luchthaven in Europa en behoort het bij de drukste van de wereld.

Heathrow Airport Terminals

Het vliegveld is verspreid over vijf terminals, elk met winkels, restaurants, wisselkantoren, informatiebalies, huisvesting en een bagagedepot faciliteiten.

Vliegveld Heathrow aankomst en vertrek Londen Heathrow

Heathrow Airport Arrivals zijn te vinden op de begane grond van de terminals 1, 3, 4 en 5, en op de eerste verdieping van Terminal 2. Nadat je het vliegtuig hebt verlaten ga je door de paspoortcontrole, naar de bagagehal en langs de douane. In de aankomsthal vindt je winkels, restaurants, een wisselkantoor, autoverhuur en een hotelreserveringsbureau. Aankomsttijden Heathrow Airport:

Heathrow Airport Departures is te vinden op de eerste verdieping van terminal 1, de vierde en vijfde verdieping van Terminal 2, de begane grond van Terminal 3, de tweede verdieping van Terminal 4 en de bovenste verdieping van Terminal 5. Alle passagiers moeten door de veiligheidscontrole voordat je in de vertrekhal komt waar je winkels, barretjes en cafés vindt. Vertrektijden Heathrow Airport:

Bezoek de website van London Heathrow Airport

Hotels London Heathrow en luchthaven Transfer Services

Er zijn tal van hotels in de buurt van de luchthaven Heathrow, met inbegrip van de volgende opties:

  • London Heathrow Marriott Hotel
  • Sofitel London Heathrow
  • Travelodge London Heathrow Terminal 5 Hotel
  • Radisson Edwardian Heathrow Hotel
  • Hilton London Heathrow Airport Terminal 5

Reizen met de trein van en naar de luchthaven Heathrow

De Heathrow Express is de snelste manier om te reizen naar het centrum van Londen. Treinen vanuit Heathrow vertrekken elke 15 minuten en de reis naar London Paddington duurt ongeveer 15-20 minuten. Treinen naar Londen vertrekken vanaf Heathrow Airport ongeveer tussen 05:00 en 23:55. Standard tarief voor volwassen is £21,50 voor een enkele reis online of bij een ticket office/machine (of £ 26,50 aan boord ). Heathrow Express treinen voor rolstoelgebruikers en uitstappen bij het station Paddington is eenvoudig. Bezoek speciale pagina hulp bij Heathrow Airport.

Heathrow Connect Services loopt van London Paddington, bellen op Ealing Broadway, West Ealing, Hanwell, Southall, Hayes, Harlington en Heathrow Central (terminals 1, 2 en 3). Voor Terminals 4 en 5, is er een gratis Heathrow Express transfer van Heathrow Central. Heathrow Connect reistijd is ongeveer 25 minuten van Paddington naar Heathrow Central. Tickets voor volwassen kosten £ 10,10.

Reis met de metro en naar de luchthaven Heathrow

De Piccadilly Line verbindt Heathrow Airport naar het centrum van Londen en de rest van het metro-systeem. De Tube is goedkoper dan de Heathrow Express of de Heathrow Connect, maar het duurt veel langer. Tube diensten vertrekken Heathrow om de paar minuten vanaf ongeveer 05:10 (05:50 op zondag) tot 23:45 in de avond (23:30 op zondag).

De reistijd naar Piccadilly Circus is ongeveer 50 minuten. Er zijn drie metrostations op Heathrow Airport, Terminals 1-3, Terminal 4 en Terminal 5. Een enkele ticket vanaf Heathrow (Zone 6) naar het centrum van Londen (Zone 1) kost £ 5,70.

Reis per bus naar en naar de luchthaven Heathrow

De National Express heeft een regelmatige busdiensten tussen het centrale busstation van Heathrow en Victoria Coach Station. De reis duurt tussen 40 en 90 minuten, afhankelijk van de route. Sommige diensten stoppen onderweg bij Hammersmith of Earl’s Court. Standard enkele reis kost vanaf £ 6. Diensten vanuit Heathrow beginnen om ongeveer 04:20 en loopt tot 22:20 in de avond.

EasyBus heeft ook een service van Heathrow Airport Central busstation naar Shepherd’s Bush, die dan verder naar Waterloo Station volgt.

Tussen ongeveer 23:30 en 05:00 (afhankelijk van de dag van de week), rijdt de N9 nachtbus ongeveer elke 20 minuten naar het centrum van Londen (Trafalgar Square). De reistijd bedraagt ​​ongeveer 76 minuten. Voor meer informatie bezoek de Transport for London website. Standard bustarieven voor £ 1,50. De Oyster Card wordt geaccepteerd.

Neem de taxi van en naar de luchthaven Heathrow

Gebruik alleen een zwarte taxi of gerenommeerde minicab. Een reis met een zwarte taxi van / naar het centrum van Londen kost over het algemeen vanaf £ 45 tot £ 70 en duurt ongeveer een uur. Alle Heathrow terminals beschikken over een erkende taxi bureau en erkende taxistandplaats. Bezoek de website Heathrow Taxis.

Heathrow Airport Parkeren

Als je wilt parkeren bij LHR dan zijn er een aantal lange-verblijf en kort verblijf parkeergarages beschikbaar.

Concierge Services

Diamond Air biedt een op maat gemaakte “Meet and Assist” dienst die direct vanaf het vliegveld naar je huis, hotel of kantoor gaat.

Video London Heathrow Airport

Nieuws
  • April 2020: Vliegveld London Heathrow zal vanaf 6 april 2020 slechts één landingsbaan tegelijk open houden. Afhankelijk van het weer zal er gewisseld worden met een andere baan.
  • Januari 2020: bij de drukste luchthaven van Europa, London Heathrow Airport, was het op vrijdag 20 december met rond de 250.000 te vervoeren mensen erg druk. Er zijn meer dan 3 prcent passagiers vervoerd vergeleken met het jaar ervoor.