Londen Southend Airport

london southend airport

London Southend Airport (IATA-code: SEN) ligt op 64km afstand ten oosten van het centrum van Londen.

Vertrekken vanaf het vliegveld: de check-in is gelegen aan het eind van de terminal. Alle passagiers moeten door de veiligheidscontrole voordat je in de vertrekhal komt waar winkels, een bar, een restaurant, een café en een wisselkantoor te vinden is. Boarding begint over het algemeen 45 minuten voor vertrek.

Vertrektijden Londen Southend Airport

Aankomsten bij de luchthaven: Na het verlaten van het vliegtuig en het passeren van de paspoortcontrole, bagageband in de volgende hal voorafgaand aan de douane. Volg de afrit via de borden, en als je eenmaal door de douane bent, ben je op minder dan een paar minuten lopen van het station en de parkeergarages wat zich tegenover de aankomsthal bevind.

Aankomsttijden Londen Southend Airport

Naar Londen centrum met de trein

Het treinstation ligt direct tegenover de passagiersterminal. Dit zorgt voor frequente en gemakkelijke toegang naar het centrum van Londen. Treinen tussen Londen Southend Airport station en London Liverpool Street Station (via Stratford) rijden dagelijks van vroeg in de ochtend 4:05 tot 23:05 uur in de avond. Treinen vanuit Londen Liverpool Street Station naar Londen Southend Airport gaan dagelijks van 5:35 tot 00:50. De treinen rijden elke 10 minuten tijdens de piekuren en elke 20 minuten tijdens de daluren. De reistijd is minder dan een uur.

Reizen naar Londen met de bus

Ben je net te laat voor de trein dan kan je ook de bus nog om 23:45 uur nemen. Deze komt vervolgens in aan bij Victoria Coach Station (via Stratford en Londen Liverpool street Station) om 1:25 in de nacht. De nachtbus terug vertrekt vanaf London Victoria Coach Station om 3:15 om 5:10 te arriveren op het vliegveld.

Bussen naar het vliegveld London Stansted rijden overdag elke 30 minuten via Chelmsford.

Taxi naar het centrum

Er staan altijd wel taxi’s klaar voor passagiers tegenover de terminal naast het station. Het is raadzaam om de officiële taxi die Andrew’s Airport gebruiken. Je kan de chauffeur vragen om een ​​schatting van hoeveel je reis op voorhand zal kosten.

Je kan natuurlijk ook een auto huren om naar je locatie te rijden en de omgeving te verkennen voor een langere vakantie of zakenreis. Boek via een officiële autoverhuurbedrijf in Londen Southend Airport zoals Europcar.

Londen Southend Hotels

Het Holiday Inn Southend is een officieel hotel bij de luchthaven. Ze hebben meer dan 128 kamers, exclusieve conferenties en evenementen, een restaurant en een bar. Het hotel is een korte wandeling naar de terminal.

Promotievideo van het vliegveld

Nieuws
  • Januari 2020: London Southend Airport stelde een decennium geleden nog niet veel voor maar het vervoerd ondertussen al 2 miljoen mensen per jaar. Ryanair, Flybe, Easyjet en Loganair zijn de voornaamste maatschappijen die gebruik maken van Southend vliegveld.