Londen Stansted Airport

london stansted airport

London Stansted Airport (STN) is de derde drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk en een van de snelst groeiende luchthavens in Europa. De luchthaven ligt 64 kilometer ten noord-oosten van Londen. Het is de thuisbasis van veleBritse low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Easyjet en Ryanair, waar vooral naar Europese en mediterrane bestemmingen gevlogen wordt.

Aankomsten en vertrekken van de luchthaven Stansted

De Stansted Airport aankomsthal heeft een bereik van winkels, restaurants, een wisselkantoor en een autoverhuur reserveringsbureau. Zie aankomsttijden vliegveld Stansted:

Stansted Airport vertrektijden zijn te vinden op de begane grond. Na het inchecken, moeten de passagiers door veiligheidscontrole voordat je de vertrekhal binnentreed. Hier is een selectie van winkels, bars en restaurants. Alle tijden van vertrek:

Reizen van Stansted Airport naar Londen met de trein

Stansted Express is de snelste manier om naar het centrum van Londen te reizen. De treinen vertrekken vanaf het treinstation, dat direct is gelegen onder de terminal van de luchthaven. Ze vertrekken elke 15 minuten. De reistijd naar London Liverpool Street is 47 minuten en 36 minuten naar Tottenham Hale (voor een overstap richting Stratford en de Londense metro Victoria Line voor de West End). Treindiensten gaan van 5.30 in de ochtend tot 00.30 uur in de avond/nacht.

Met de bus naar het centrum

De National Express heeft een 24-uurs service naar Victoria Coach Station met stops bij Golder’s Green, Finchley Road, St John’s Wood, Baker Street en Marble Arch. Een tweede dienst stopt bij Liverpool Street via Stratford, Whitechapel, Shoreditch, Bethnal Green, Mile End en Bow. Prijzen beginnen vanaf £8 (plus £1 reserveringskosten) voor een enkele reis.

EasyBus biedt een express busdienst tussen het centrum van Londen en Stansted Airport. De service rijdt elke 15 minuten, 24 uur per dag, zeven dagen per week (met uitzondering van eerste kerstdag). De reistijd is een uur en 15 minuten direct naar Baker Street. Prijzen beginnen bij £2 (online prijs). Boek online voor de beste prijs.

Terravision biedt een goedkope busverbinding aan naar het centrum van Londen vanaf het vliegveld. Er zijn drie diensten om uit te kiezen: een non-stop bus naar Victoria Coach Station, een route naar Liverpool Street Station en een dienst naar Stratford. Tarieven beginnen vanaf £6 per enkele reis.

Met de taxi van Stansted Airport naar Londen

24×7 Stansted heeft een 24-uurs service van en naar de luchthaven. Een taxirit naar het centrum voor 1-4 personen kost ongeveer £99. Zwarte taxi’s rijden niet vanuit Stansted, hoewel je er wel een kan nemen naar de luchthaven. Bezoek Stansted Airport taxi pagina.

De kosten van alle taxi’s worden gemeten en weergegeven in de cabine. Extra kosten, zoals ‘s avonds en in het weekend worden hier ook getoond. Vraag de chauffeur op voorhand hoeveel de reis zal kosten.

Stansted Airport Hotels

Er zijn een aantal hotels in de buurt van de luchthaven. De meerderheid bieden vervoer aan van en naar de luchthaven.

Video vliegtuig spotten

Nieuws
  • November 2021: check out all arrivals and departures at Flighttimes.com. Check the page ‘London Stansted Airport Departures STN‘ for the departures at this airport in London.
  • Januari 2020: naar Stansted Airport in Londen vliegen kan vanaf Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt deze winter iedere week 15 keer op en neer naar vliegveld Stansted.